Αγιογράφηση Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη

Στις 30 Νοεμβρίου 2019, μετά την θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Λεμεσού και Μητροπολίτης Ιασίου Ρουμανίας , τιμήθηκε από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη, Λεμεσού, ο συγχωριανός μας Αγιογράφος Γεώργιος Χρυσοστόμου Γεωργίου Κουτσιουμής, επειδή αγιογράφησε ΔΩΡΕΑΝ τον θόλων της εκκλησίας, συνολικού εμβαδού 1000 m2 , που είναι ίσως ο μεγαλύτερος θόλος στην Κύπρο.

Εκ μέρους της εκκλησιαστικής επιτροπής μίλησε ο εφημέριος του ναού Π. Παπαμιχάλης Βοσκός και ευχαρίστησε τον αγιογράφο μας για την μεγάλη Δωρεάν του και του πρόσφερε αναμνηστικό δώρο.

Στην ομιλία του ο Γεώργιος Χρ. Γεωργίου Κουτσιουμής αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να κάνει αυτό το έργο, στην εκτέλεση του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγο τεχνικών ατελειών αλλά και την Πίστη και Δύναμη που του έδινε ο Απόστολος Ανδρέας για να τελειώσει την αγιογραφία που κράτησε τρία χρόνια και την αφιέρωσε στην μνήμη των γονιών του Χρυσόστομου και Πεζουνούς Γεωργίου Κουτσιουμή.

Εμείς οι κάτοικοι Πατρικίου νιώθουμε περήφανοι για τον αγιογρόφον μας που αγιογράφησε πολλές εκκλησίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό και ευχόμαστε στον Απόστολο Ανδρέα όπως τον προστατεύει, να έχει υγεία και κάθε καλό για την οικογένεια του.