Τελέστηκε ο εσπερινός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις 7 Νοεμβρίου 2021 στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στις Κόκκινες Λάρνακας.

Τελέστηκε ο εσπερινός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις 7 Νοεμβρίου 2020 στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στις Κόκκινες Λάρνακας.

Στις 30 Νοεμβρίου 2019, μετά την θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Λεμεσού και Μητροπολίτης Ιασίου Ρουμανίας , τιμήθηκε από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη, Λεμεσού, ο συγχωριανός μας Αγιογράφος Γεώργιος Χρυσοστόμου Γεωργίου Κουτσιουμής, επειδή αγιογράφησε ΔΩΡΕΑΝ τον θόλων της εκκλησίας, συνολικού εμβαδού 1000 m2 , που είναι ίσως ο μεγαλύτερος θόλος στην Κύπρο.

Εκ μέρους της εκκλησιαστικής επιτροπής μίλησε ο εφημέριος του ναού Π. Παπαμιχάλης Βοσκός και ευχαρίστησε τον αγιογράφο μας για την μεγάλη Δωρεάν του και του πρόσφερε αναμνηστικό δώρο.

Στην ομιλία του ο Γεώργιος Χρ. Γεωργίου Κουτσιουμής αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να κάνει αυτό το έργο, στην εκτέλεση του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγο τεχνικών ατελειών αλλά και την Πίστη και Δύναμη που του έδινε ο Απόστολος Ανδρέας για να τελειώσει την αγιογραφία που κράτησε τρία χρόνια και την αφιέρωσε στην μνήμη των γονιών του Χρυσόστομου και Πεζουνούς Γεωργίου Κουτσιουμή.

Εμείς οι κάτοικοι Πατρικίου νιώθουμε περήφανοι για τον αγιογρόφον μας που αγιογράφησε πολλές εκκλησίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό και ευχόμαστε στον Απόστολο Ανδρέα όπως τον προστατεύει, να έχει υγεία και κάθε καλό για την οικογένεια του.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΑΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ

Εκατό περίπου Πατρικιώτες συμμετείχαν στην εκδρομή, την οποία διοργάνωσαν το Κοινοτικό Συμβούλιο Πατρικίου και ο Σύνδεσμος Εκτοπισθέντων Πατρικίου και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου. Πρώτα παρευρεθήκαμε στη λειτουργία στη Μονή Αγίου Γεώργιου Αλαμάνου όπου και έγινε μνημόσυνη δέηση εις μνήμη όλων των αποθανόντων Πατρικιωτών. Ακολούθως πορευτήκαμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά στο χωριό Βάβλα. Τέλος απολαύσαμε το μεσημεριανό γεύμα μας στο χωριό Βαβατσινιά.

Ευχαριστούμε όλους τους χωριανούς που παρευρέθηκαν.

Περισσότερο από 400 Πατρικιώτες και Γαστριώτες συμμετείχαν στην εκδήλωση στην οποία γιορτάσαμε το πρώτο φεστιβάλ Βάλιας που έλαβε χώρα την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στην αίθουσα δεξιώσεων Κοσμύρια στην Αραδίππου. Πατρικιώτες μαζί με τους κοντοχωριανούς μας Γαστριώτες συναντηθήκαμε ξανά και θυμηθήκαμε τα ωραία χρόνια που περνούσαμε στα χωριά μας. Η εκδήλωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις γι’ αυτό και οι περισσότεροι ζήτησαν να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Τελέστηκε ο εσπερινός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις 7 Νοεμβρίου 2018 στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στις Κόκκινες Λάρνακας. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα της εκκλησίας.

Μνημόσυνο του ήρωα του 1974 Μανόλη Μπικάκη στο χωριό Αμύγδαλος στα Αστερούσια Όρη Ηρακλείου στην Κρήτη

Στις 14 τού Σεπτεμβρίου τελέστηκε το μνημόσυνο του ήρωα του 1974 Μανόλη Μπικάκη στο χωριό Αμύγδαλος στα Αστερούσια Όρη Ηρακλείου στην Κρήτη.
Ο κοινοτάρχης Πατρικίου, Παναγιώτης Νικηφόρου κατέθεσε στεφάνι ως καταδρομέας της 33ης Μ.Κ. αλλά και ως κοινοτάρχης του αγαπημένου μας χωριού.
Ο κοινοτάρχης εκφράζει τις ευχαριστίες του στα αδέλφια του ήρωα τόσο για τη φιλοξενία που του πρόσφεραν, όσο και την ευκαιρία που του έδωσαν να κάνει μία σύντομη ομιλία στην οποία αναφέρθηκε στο θάρρος και την ανδρεία που είχε ο ήρωας να σταματήσει μία ίλη αρμάτων των Τούρκων και μετά αφού του απόμειναν δύο βλήματα στο αντιαρματικό όπλο τα εκτόξευσε πάνω σε αποθήκη με αρκετούς τούρκους στρατιώτες. Όλα αυτά συνέβησαν στη Σχολή Γρηγορίου στη Λευκωσία!
Ο κοινοτάρχης, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια για την ανεκτίμητη προσφορά του αθάνατου ήρωα, Μανόλη Μπικάκη για την Κύπρο. Πρέπει να είναι περήφανοι για τον αδελφό τους. Αιωνία του η μνήμη!

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΙΚΑΚΗ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ!

Δημοσιεύτηκε από Stavros Vitalis στις Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ

Αγαπητοί χωριανοί πατριτζιώτες σήμερα 14 Αυγούστου κλείνουμε 44 χρόνια πού αφήσαμε το αγαπημένο μας χωριό καί πήραμε τον δρόμον προς την προσφυγιά . Δυστυχώς οι πολιτικοί μας και οι μεγάλες δυνάμεις δεν μας έδωσα ακόμη μία λύση για την επιστροφή μας ώστε μετά από τόσα χρόνια ακόμα ν αγωνιζόμαστεν και να περιμένουμε την ευλογημένη ακόμη εκείνη μέρα τής Επιστροφής μας!
Ως πρόεδρος τού μικρού αξέχαστου χωριού μας θέλω να σας ευχαριστήσω πού αρχίσαμε και μαζεύονται όλον καί περισσότερος κόσμος γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον ιδίως οι νεολαία μας.
Φαίνεται ότι το σύνθημα μας ένας για όλους καί όλοι για ένα άρχισε να λειτουργεί απόδειξη η βοήθεια πού προσέτρεξαν μαζικά οι χωριανοί μας για να βοηθήσουν την κόρη της Ντίνας του Λευτέρη για μια επέμβαση καί προτρέπω όσους ακόμη δεν έστειλαν βοήθεια καί μπορούν ας το πράξουν τώρα θα νοιώσουν καλύτερα ότι έπραξαν τό καθήκον τους έναντι ενός συνανθρώπου μας πού χρειάζεται την βοήθεια τους!
Εύχομαι σε όλους καλό δεκαπενταύγουστο καί η Μεγαλόχαρης νά σάς χαρίσει όλους σας προσωπικά ευλογία αγάπη χαρά υγεία και ευτυχία!
Ψηλά το κεφάλι με θετική ενέργεια καί υπομονή όλα θα πάνε προς το καλύτερο.
Σάς χαιρετώ με απεριόριστη αγάπη και περηφάνεια ο πρόεδρος σας.!
Παναγιωτης Νικηφορου

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΧΩΡΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

Περισσότερο από εκατό Πατρικιώτες συμμετείχαν στην εκδήλωση που έλαβε χώρα το Σάββατο 28 Ιουλίου στο εστιατόριο – πάρκο στο συνοικισμό Κολοσσίου έναντι από την εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα και της Αγίας Φωτεινής. Η συνάντηση έγινε για πρώτη φορά στη Λεμεσό, έτσι ώστε να συναντηθούν οι Πατρικιώτες της Λεμεσού και Πάφου, μιας και οι περισσότεροι χωριανοί μας είναι στη Λάρνακα. Η εκδήλωση είχε τεράστια επιτυχία.

Η συνάντηση ήταν δωρεάν προσφορά από το κοινοτικό Συμβούλιο και το σωματείο Αρχάγγελος Μιχαήλ Πατρικίου.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΣΤΟ ΜΕΝΟΙΚΟ

Εκατό περίπου Πατρικιώτες συμμετείχαν στην εκδρομή που έλαβε χώρα την Κυριακή 1η Ιουλίου. Πρώτα προσκυνήσαμε στην εκκλησία του Αγίου Κυπριανού στο Μένοικο και ακολούθως πορευτήκαμε για την Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου. Απολαύσαμε το γεύμα μας στο χωρίο Πρόδρομος.

Η εκδρομή ήταν δωρεάν προσφορά από το κοινοτικό Συμβούλιο και το σωματείο Αρχάγγελος Μιχαήλ Πατρικίου.

ETHΣIO EΘNIKO MNHMOΣYNO TΩN ΠEΣONTΩN AΓΩNIΣTΩN EOKA 1955-59

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ TO ETHΣIO EΘNIKO MNHMOΣYNO TΩN ΠEΣONTΩN AΓΩNIΣTΩN EOKA 1955-59
THΣ EΠAPXIAΣ AM/ΣTOY ΣTON I.N. AΓIOY PAΦAHΛ ΣTHN ΞYΛOTYMΠOY.
ΠΡΟΟΕΣΤΕΙ O ΠANIEPOTATOΣ MHTPOΠΟΛΙΤΗΣ KITIOY XPYΣOΣTOMOΣ.
EΠIMNHMOΣYNO ΛOΓO ΕΚΦΩΝΗΣΕ Ο ΠPOEΔPOΣ THΣ ENΩΣHΣ κ. ΦΩTOΣ ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ .
KATAΘEΣH ΣTEΦANΩN ΣTO MNHMEIO HPΩΩN ΣTH ΞYΛOTYMΠOY.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΔEΞΙΩΣH ΣTA EΘNIKOΦPONA ΣΩMATEIA “KIMΩN” ΞYΛOTYMΠOY.

Μνημόσυνο του ηρωομάρτυρα Γιαννάκη Στεφανίδη
Στις 11/02/2018 τελέστηκε στον Ιερό Ναό αγίου Προκοπίου στο Μετόχι της Μονής Κύκκου το ετήσιο μνημόσυνο του ηρωομάρτυρα τομεάρχη της ΕΟΚΑ, Γιαννάκη Στεφανίδη και του πατέρα του, ιερέα Ανδρέα Στεφανίδη. Έγινε απαγγελία ποιήματος για τον ήρωα από το συγχωριανό μας Γιώργο Καϊττάνη και κατάθεση στεφάνου από τον Κοινοτάρχη Πατρικίου, Παναγιώτη Νικηφόρου.

Ευχετήριο μήνυμα από το κοινοτάρχη

Αγαπητοί συγχωριανοί,

εύχομαι επί ευκαιρίας των εορτών χρόνια πολλά και καλό νέο έτος 2018 και όπως ο νέος χρόνος φέρει την πολυπόθητη ελευθερία του σκλαβωμένου χωριού μας και την Ειρήνη στην ολόκληρη της μαρτυρικής μας νήσου Κύπρος.
Σας εύχομαι μια ευλογημένη χρονιά δημιουργική πλημμυρισμένη από αγάπη, χαρά, υγεία και ευτυχία.
Ως άνθρωπος και ως κοινοτάρχης σας είμαι δίπλα σας και στις χαρές σας και στις λύπες σας ο ένας για όλους και όλοι για ένα.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις αθρόες σας συγκεντρώσεις ιδίως την νεολαία μας που άρχισε και οργανώνεται που μας δίνουν ελπίδα για την συνέχιση της άσβεστης φλόγας για επιστροφή στο αγαπημένο μας χωριό.
Τέλος ήθελα να σας ευχαριστήσω για της ευχές σας και σας βεβαιώνω εγώ παίρνω περισσότερα από εσάς σχετικά μ αυτά τα λίγα που σας προσφέρω πάντα να έχετε θετική ενέργεια το μυστικό της επιτυχίας.

Από το κοινοτάρχη Πατρικίου, Παναγιώτη Νικηφόρου

Αγαπητοί συγχωριανοί,

επικοινωνώ μαζί σας με ιδιαίτερη χαρά. Ελπίζω να χαίρετε άκρας υγείας και ευτυχίας.

Πέρασαν 44 χρόνια από τότε που γιορτάσαμε τα τελευταία Χριστούγεννα στο αγαπημένο μας χωριό. Προσκαλείστε να τα γιορτάσουμε ξανά μαζί στις 29 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή στις 8 το βράδυ στο Σωματείο Λευκόνοικο για να τελέσουμε χριστουγεννιάτικη γιορτή και να θυμηθούμε τα παλιά. Θα ακολουθήσει δεξίωση. Επίσης έχει παραγγελθεί Ημερολόγιο με  φωτογραφίες των χωριανών και του χωριού μας, το οποίο θα μοιραστεί σε όλους. Τόσο τα έξοδα της δεξίωσης, όσο και του ημερολογίου είναι προσφορά του Κοινοτάρχη και των εταιρειών Αδελφοί Νικηφόρου και Sandworks εις μνήμη των χωριανών μας, που αφήσαμε πίσω στο Πατρiκι μας να μας περιμένουν και αυτών που έφυγαν από τη ζωή με το μεγάλο καημό της επιστροφής. Θα σταλεί μήνυμα σε όλους τους χωριανούς για ενημέρωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον δάσκαλό μας Αντρέα Κώστα, γιο του Κάκου του Αζά που παρά το φόρτο εργασίας, ανέλαβε να βοηθήσει στη διεξαγωγή της μικρής αυτής χριστουγεννιάτικης εορτής.


Σας εύχομαι μια ευλογημένη, δημιουργική χρονιά, με χαρά και υγεία. Να έχετε θετική ενέργεια, να σκέφτεστε αισιόδοξα και όλα θα πάνε κατ’ ευχή.

Από το κοινοτάρχη Πατρικίου, Παναγιώτη Νικηφόρου

Εκδρομή στο κατεχόμενο χωριό μας Πατρίκι και στον Απόστολο Ανδρέα

Η εκδρομή έγινε στις 13 Μαΐου 2017 και αποτελούσε προσφορά του κοινοτάρχη μας Παναγιώτη Νικηφόρου

Δείπνο Γνωριμίας Νέων Πατρικίου

Το δείπνο έγινε στις 30 Σεπτεμβριόυ 2017 στο κέντρο Κώμα του Γιαλού (Μακένζυ) και αποτελούσε προσφορά του κοινοτάρχη μας Παναγιώτη Νικηφόρου

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΙΣ 30/07/2017 ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΝΤΑΡΑ (ΧΑΠΕΣΙΗ) ΣΤΗΝ ΚΟΦΙΝΟΥ