Μνημόσυνο για τον ´Ηρωα Καταδρομέα Μανόλη Μπικάκη

Στις 14 τού Σεπτεμβρίου τελέστηκε το μνημόσυνο του ήρωα του 1974 Μανόλη Μπικάκη στο χωριό Αμύγδαλος στα Αστερούσια Όρη Ηρακλείου στην Κρήτη.
Ο κοινοτάρχης Πατρικίου, Παναγιώτης Νικηφόρου κατέθεσε στεφάνι ως καταδρομέας της 33ης Μ.Κ. αλλά και ως κοινοτάρχης του αγαπημένου μας χωριού.
Ο κοινοτάρχης εκφράζει τις ευχαριστίες του στα αδέλφια του ήρωα τόσο για τη φιλοξενία που του πρόσφεραν, όσο και την ευκαιρία που του έδωσαν να κάνει μία σύντομη ομιλία στην οποία αναφέρθηκε στο θάρρος και την ανδρεία που είχε ο ήρωας να σταματήσει μία ίλη αρμάτων των Τούρκων και μετά αφού του απόμειναν δύο βλήματα στο αντιαρματικό όπλο τα εκτόξευσε πάνω σε αποθήκη με αρκετούς τούρκους στρατιώτες. Όλα αυτά συνέβησαν στη Σχολή Γρηγορίου στη Λευκωσία!
Ο κοινοτάρχης, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια για την ανεκτίμητη προσφορά του αθάνατου ήρωα, Μανόλη Μπικάκη για την Κύπρο. Πρέπει να είναι περήφανοι για τον αδελφό τους. Αιωνία του η μνήμη!

 

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΙΚΑΚΗ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ!

Posted by Stavros Vitalis on Saturday, 15 September 2018