Πρόδρομος Παπαπαύλου

Πρόδρομος Παπαπαύλου

                Γεννήθηκε στο Πατρίκι της επαρχίας Αμμοχώστου. Ολοκλήρωσε την ιατρική στην Αθήνα με ειδικότητα γενικής χειρουργικής και θωρακοχειρουργικής. Στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε την ειδικότητα της αγγειοχειρουργικής και εργάστηκε στο Spring Branch Memorial Hospital Huston TEXAS και αργότερα στο St Mary’s Hospital of London και στο University of South Manchester. Διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής της Α’ χειρουργικής κλινικής του Γενικού κρατικού νοσοκομείου Νικαίας.

Με τον Αντώνιο Πολυδώρου δημιούργησαν το πρώτο ενδογγειακό εργαστήριο στην Ελλάδα. Εκεί εξετέλεσαν πρωτοπόρες για την εποχή τους  στην Ελλάδα επεμβάσεις και το Μάρτιο του 2001 δε, προέβησαν με επιτυχία στις πρώτες επεμβάσεις στον κόσμο κρυοπλαστικής περιφερικών αγγείων για τις οποίες και τιμήθηκαν με βραβείο αναγνώρισης τις συμβολής τους στην πρόοδο τις αντιμετώπισης της αγγειακής νόσου.

Σήμερα είναι διευθυντής της αγγειοχειρουργικής κλινικής του Metropolitan Hospital και σύμβουλος αγγειοχειρουργικής Ωνασείου καρδιοχειρουργικού κέντρου.

Είναι μέλος σε 12 Ιατρικές Ελληνικές και Διεθνείς Εταιρείες και έχει λάβει μέρος σαν ομιλητής σε περισσότερα από 80 Διεθνή και πανελλήνια Συνέδρια έχοντας δε εκπονήσει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε Διεθνή επιστημονικά έντυπα και συνέδρια.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 , σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τιμήθηκε για τη συνολική επιστημονική και ανθρωπιστική του προσφορά . Είναι η καταξίωση μιας λαμπρής επιστημονικής πορείας του διακεκριμένου γιατρού στο νοσοκομείο της Λέρου, του οποίου υπηρέτησε αρκετά χρόνια με σεμνότητα και ήθος.
Θερμά συγχαρητήρια ΠΡΟΔΡΟΜΕ!